Langkawi 2D1N

00:00

Salam jejaka dan gegadis...

Actually tak terfikir pun nak ke Langkawi. Plan last minute alang2 kami sekeluarga dah sampai Kedah untuk wedding my cousin. After wedding terus shoot ke Jeti Kuala Kedah. Naik feri pun dah lambat. Untuk ke Langkawi ambil masa lebih kurang 2 jam dari Jeti Kuala Kedah. Jeti Kuala Perlis lebih dekat. Sampai terus check in. Nasib sempat tengok sunset dan jalan2 sekejap kat pantai.





Bagus juga perjalanan naik feri ni ambil masa 2 jam. Sempat kami berehat dan tidur. Suasana malam di Langkawi agak best. Hmm meriah. No wonder la ramai yang sanggup stay dan memilih untuk bekerja di Langkawi ni.



Tak banyak picture waktu ni. Sibuk menelek barang and survey hotel area Chenang. Mana tau ada rezeki dan masa boleh datang lagi.

Lepas dinner we olls terus balik hotel. Penat tak hingat...














Hotel kami menginap (Besta Hotel)

Lepas breakfast, we olls ambil masa untuk jogging and jalan2 kat tepi pantai. Sempat juga snap beberapa keping gambar.







Kemudian kami ke kereta cable. Fuhh tinggi. Seram naik. Cuaca pun sejuk berangin je. Pemandangan dari atas memang cantik. Nora bagi 4 bintang. hehe

Turun sahaja dari kereta cable, kami terus ke Galeri Perdana. Banyak gambar yang aku ambil. Tapi malas nak upload. Sebab terlalu banyak. 😝








Dalam perjalanan nak ke pekan Chenang kami singgah di Pantai Pasir Hitam (kalau tak silap). Ala kawasan yang pasirnya hitam tu. Snap snap gambar then kami terus ke pekan Chenang untuk lunch dan shopping. Al maklum lahhhh duty freee. Lepas lunch kami ke Dataran Helang. Jalan-jalan sambil makan ais krim. Berangin tempat ni walaupun cuaca panas terik


Actually kelam kabut sebenarnye trip ke Langkawi ni. Maklumlah tak plan pun. Tapi it was so fun and banyak sebenarnya tempat yang tak sempat pergi. But maybe insyaAllah next time akan ke Langkawi lagi.

You Might Also Like

0 comments

Followers

Contact Form

Name

Email *

Message *