Tuesday, 14 February 2017

Rumah Baru

Sayang...

Sayang sangat rumah ni. Banyak sangat kenangan rumah ni. Tapi memang dah tahap tak boleh nak tinggal dah. Ramai yang cakap, ruginya... Hmm meh nak tunjuk sikit...


Atap dapur bocor. Lampu dah banyak kali repair. Tapi still tak boleh pakai. Tikus banyak. Habis wiring kena gigit. Mentol lampu pun dah banyak kali pecah.




Nampak tiang macam elok lagi. Tapi dalam tiang tu kosong. Habis kena makan anai-anai.

Masa nak buang dinding, pekerja tu just tolak pakai kayu je. Punya la senang nak robohkan rumah ni. Huhu



Ini homestay sementara kami. Kawasan letak kereta asalnya tapi dijadikan homestay untuk sementara. Hehe... Ramai yang tak percaya kami boleh duduk dalam homestay ni. Ya la mana taknya, dah la semuanya perempuan. Actually buat sementara je. Sekali sekala merasai kekurangan apa salahnya. Kami ok je. Homestay ni pun tak kan bertahan lama. Baru 2bulan dah naik anai-anai. adehh.

Semasa dalam pembinaan.

Alhamdulillah. Dah hampir siap. Ada yang tanya... Siapa yang design rumah ni? Actually hasil idea my mom dan aku. Pada mulanya agak susah nak buat design ni sebab nanti structure bumbung jadi tak cantik. Facing rumah pun jadi tak cantik. Tapi akhirnya menjadi juga walaupun banyak rintangan. Kontraktor yang buat rumah ni suruh apa pun boleh. Memang terbaik. Harga pun murah dari kontraktor lain. Memang aku rekemen. 

0 comments:

Post a Comment