Wednesday, 1 July 2015

The Small Little Voice VS Suara Hati

Assalamualaikum w.b.t.


Semoga Allah permudahkan segala urusan kita. Tahukah anda dalam diri kita ada dua suara... Satu suara kecil atau dipanggil the small little voice satu lagi suara hati (suara positif).


HATI HATI... KENAPA RAMAI ORANG GAGAL?

Sebab mereka biarkan suara kecil itu bermaharaja lela.dan mereka selalu dengar suara kecil itu.dan mereka menutup suara hati mereka.. Apa suara kecil tu?


Satu suara yang berkata negatif terhadap diri dan usaha anda...


- Tak payah la buat, susah ni.

- Tak payah amik tahu la, kau bukan boleh berjaya.

- Tak payah la ikot dieorang ..dieorang x pe la dieorang pandai.

- Tak payah la usaha buat penat je .. tunggu je.

- ishh nk cerita kat org tu?? x yah la confirm dia tak nak tu...

- ishh nk ajak org tu?? kalau dia tak nak?? malu la kau...

- Biar betul kau nk cakap kat dia... nanti dia marah nanti hah mcm mana??... ini antara suara kecil yg bermain di kalangan kita... Untuk berjaya anda perlu meminimumkan penguasaan suara kecil ini..dengan mendengar suara hati dan sediakan jawapan...

- Mereka Boleh Aku pon boleh.

- Ini cabaran aku mesti lakukan.

- Tak cuba tak tahu... Cuba dulu baru tahu...

- Orang tak nak biasa la... Janji aku cuba... They say no i say next... So what? hehe

- Aku mesti lakukan demi matlamat aku... Semakin banyak jawapan yang anda sediakan untuk melawan suara kecil itu... Semakin positif minda anda dan semakin laju pergerakan anda... Anda akan lebih gembira bersama dengan diri yang positif .


0 comments:

Post a Comment